Foderautomater til svin: tips til køb

Forretningspark Nijnsel
Industrieweg 13
5492 NG Sint-Oedenrode
T +31 (0)413 474036
E info@verba.nl

Står du over for valget om at bygge eller renovere et nyt svinestaldhus? Men du er stadig i tvivl om svinefoderautomaterne eller fodringssystemet? Så læs vores købstips om foderautomater og drikketrug til svin. Du kan naturligvis også udfylde vores online rådgivningsforespørgsel, og vi vil gerne tænke sammen med dig om det bedste svinefodringssystem i din situation. Det bedste valg er ofte ikke det dyreste. Drag fordel af vores 50 års erfaring inden for smågrisehætter, smågrisehytter, smågrisenicher, gulvvarmesystemer, drikketrug, fodertrug til opdræt, smågrise, slagtesvin og søer. Vi kan besvare næsten alle dine spørgsmål.

Fodertrug til svin: svinetrug, tørfoderautomater eller væskefoderautomater?

Hvilken af dem vælger du og hvorfor?

De trugtil svin, som vi selv producerer og leverer, er alle udviklet og forfinet med henblik på sammenhængende fodring. Uanset om der er tale om tørfoderautomater til svin, tørfoderautomater til smågrise, foderautomater med integrerede drikkeskåle, væskefoderautomater, pladefoderautomater, variomix-væskefoderautomater (automatisk foderautomat), foderautomater til farestalde eller sofoderautomater til gruppeopstaldning som erstatning for sofodringsstationer, er de alle beregnet til ad libitum-fodring. Så grisene kan spise og drikke deres foder i fred 24 timer i døgnet. Dette sikrer ro og fred i staldene og ingen stress for grisene, hvilket er til stor gavn for grisenes vækst. Hvile, renlighed og regelmæssighed er vigtigt for svin, og det passer perfekt til Verba foderautomater.

Type svinefoder

Hvilken type trug vi anbefaler, afhænger af den type foder, som svineproducenten ønsker at bruge. Vi inddeler foderet i fem kategorier. Pellets, smuld, mel, mel blandet med op til 35 % CCM og/eller hvede byg og flydende foder. Derudover er det naturligvis vigtigt, om du har med nyfødte smågrise, smågrise, slagtesvin, opdræt af gylte eller søer at gøre. Ikke alle foderautomater er egnede til mel, og ikke alle foderautomater er egnede til pellets. Der er en stor forskel på disse områder. Vi har en passende foderautomat med tilhørende drikkedunke til alle grise i alle faser af deres liv og til alle typer foder. På grund af disse mange kombinationsmuligheder kan vi sige, at vi har det største udvalg af foderautomater i verden. Vi har den rigtige løsning til enhver situation.

Antal svin

Desuden spiller gruppestørrelsen af svinene en rolle. På vores websted er det ideelle antal grise pr. trug angivet for hvert trug. Dette antal svin pr. fodertrug kan variere fra land til land, fra lovgivning til lovgivning og fra landmand til landmand, men vi ved efter 50 år, at dette antal svin pr. trug giver de bedste resultater.

Fodring på samme tid

Hvis du samtidig udleverer foder, f.eks. flydende foder til svin, kan vi også lave et svinetrug i rustfrit stål til dig. Vi fremstiller også fodertrugene af høj kvalitet på vores egen fabrik med en uforgængelig rustfri stålkant foran, som er ekstremt stabil og perfekt lukket, så der ikke kan komme flydende foder ind. Kort sagt er der næsten ingen staldsituation, hvor vi ikke kan levere et fodringssystem til dig.

Automatisk fodringsmaskine: ingen spild af svinefoder

Vores foderautomater til grise og smågrise er grundlæggende alle automatiske fodringssystemer. Med en fodringsmaskine er alle trugene nemme at fylde, og grisene skal blot selv dosere deres foder i løbet af dagen. Verba har altid lagt stor vægt på dyrevenlighed og velfærd i svinetruggene. Træerne er færdiggjort med ekstra omhu, så dyrene ikke kan komme til skade på skarpe dele og ikke kan få sår eller få øremærker til at sidde fast. Dette er et meget vigtigt grundlag for at forebygge infektioner og reducere brugen af medicin eller antibiotika.

Spild af foder

Desuden er vi meget opmærksomme på at undgå spild af mad. Næsten alle trug har en genial antispildkant på forsiden eller antispildpile på siden for at forhindre spild af foder. På denne måde falder der ikke foder ned i gødningsgraven, og du får den bedste foderomsætning.

Alle vores trug er nemme og meget præcise at justere. Det er umuligt for dyrene selv at justere fodertrugene, så når fodertrugene er indstillet, gør grisen selv arbejdet, og du behøver sjældent at justere et fodertrug. Justeringerne er meget nemme og hurtige at foretage, hvilket sparer på arbejdsomkostningerne. Vores råd er, at du ikke skal justere foderautomaterne for meget. Svinene kan jo spise hele dagen og gøre det i fred og ro. Det er godt, at de skal arbejde lidt for deres mad uden at blive bemærket. Fordi grisen på denne måde skubber mod en klap med panden, eller fordi en del af foderet ligger foran næsen, efterligner vores foderautomater grisenes naturlige instinkter til at kradse. Dette gavner i høj grad foderoptagelsen og foderomsætningen. I selve truget eller i nærheden af truget anbefaler vi altid en drikkenippel til frisk vand. Hvis en gris også kan drikke frisk vand, mens den spiser, vil foderoptagelsen blive bedre, fordi den også spiser mere appetitligt. Desuden absorberes foderet bedre, mens grisen kan blive på foderpladsen i stedet for at skulle gå væk for at drikke, mens den spiser.

Farve og lys: fordele

Endelig er farven på fodertruget vigtig. Vores trug er helt hvide eller rustfrit stål på indersiden. Dette giver mulighed for at lade meget lys trænge ind, hvilket har mange fordele i forhold til mørke eller sorte trug. Først og fremmest kan dyrene bedre se maden. For det andet kan en gris ikke lide at sætte sit hoved i et mørkt område - en gris er jo en flugtkunstner. Et let trug får dem til at spise meget hurtigere. Desuden er vores trug åbne så meget som muligt, for når man ser mad, får man lyst til at spise.

Det gælder også for drikkedunke - når grisen ser en gris drikke, får den lyst til at drikke. Derfor er duo drikkedunkene, som kan indbygges i væggen ved siden af tørfoderautomaterne til smågrise og kødgrise, så populære. Af disse grunde foretrækker svin at spise fra et lyst trug frem for et mørkt trug.

Endelig er en lys trug en stor fordel for hygiejnen i svinestalden. Hvis en krybbe, et trug eller en klap er sort eller mørk, er det sværere for en svineproducent eller hans ansatte at se, om stalden er beskidt, eller om der sidder foder fast på den. Det giver også mange fordele ved rengøring af skuret, fordi det er lettere at se, hvad der er rent eller beskidt. Det sparer en masse tid og penge.

Brugte fodertrug til grise? Hvorfor vi ikke anbefaler det

I 50 år har vi fremstillet, udviklet og leveret daglige professionelle fodertrug til smågrise, grise og søer med en høj grad af bekvemmelighed. Udviklingen af trug står aldrig stille. Situationen ændrer sig jo hele tiden, og det samme gør kravene, og landmændene har ofte gode idéer fra praksis. Hvis et spørgsmål eller en kommentar bliver stillet ofteq, eller hvis en berettiget klage forekommer ofte, tilpasser vi straks vores produkt i overensstemmelse hermed og ændrer vores produktsortiment. Dagens lavvande er anderledes end lavvande for flere år siden. Dette er ikke altid synligt, men ligger som regel i detaljer som f.eks. spildkanter, justeringer eller tykkelse af det anvendte materiale. Disse detaljer er afgørende for forskellen mellem en middelmådig og det bedste trug. Dette er også ofte forskellen på fodertrugene i forhold til vores konkurrenter. Når du står over for valget, skal du altid være opmærksom på disse vigtige krav som f.eks. god finish af spildkanter og justeringer. Men vær også opmærksom på vægten af truget. Normalt er vores trug meget tungere end andre producenter af trug. Denne forskel skyldes mængden og vægten af rustfrit stål og plast, som vi bruger, og de er afgørende for truggenes levetid og den høje kvalitet, som vi garanterer.

Daglige investeringer i svinefoder

Der går meget svinefoder gennem et trug på årsbasis. Foder er langt den største udgiftspost for en svineproducent. Ved at holde disse omkostninger i skak hver dag med den bedste foderautomat til svin og ved at vælge en foderautomat, der holder i meget lang tid, vil foderautomaten betale sig selv tilbage på meget kort tid. Intet foderspild, korrekt foderkonvertering og intet foder i gyllebeholderen sikrer de laveste faste omkostninger i svinestalden hver dag. Vi tør godt sige, at det rigtige fodertrug i stalden er den bedste og vigtigste investering i din svineproduktion. Du bør ikke spare på dette. Hvis du ser brugte foderautomater til salg eller brugte tørfoderautomater til salg, skal du overveje nøje, hvad du vælger. Køb f.eks. et nyt Verba-trug og sammenlign det med et brugt trug eller et trug fra et andet mærke. Du vil snart blive overbevist.

Udstyr til svin

Ud over at producere foderautomater og drikketrug leverer vi også professionelle smågrisehætter, smågriseneder og gulvvarmesystemer til smågriseneder. Også her vælger vi kun de bedste europæiske materialer. Til smågriseovertræk bruger vi f.eks. slagfaste UV-bestandige plexiglasplader, som ikke gulner og derfor ikke let rives i stykker. Dette i kombination med en ramme i rustfrit stål sikrer den stærkeste konstruktion, der findes. Vi fremstiller også smågrisehætter i HDPE 10 mm plade. Til smågrisevarmere bruger vi uopslidelige plastplader, der er meget slidstærke. Disse varmeplader anvendes ofte ved renovering af farekasser, fordi de eksisterende varmeplader er utætte, eller fordi det øverste lag er slidt op. Varmtvandsrøret i vores varmeplader er 75 % tæt integreret i det øverste lag og kommer ikke i kontakt med bundpladen. På grund af denne isolering af stillestående luft isolerer pladen sig selv, og isolering i bunden af pladen er helt unødvendig. De gulvvarmesystemer og koblinger, som vi bruger, er helt ilttætte/diffusionstætte, hvilket betyder, at der ikke kan komme luft ind i sengene og forhindre dem i at varme op. Vi har gulvvarmesystemer, smågrisehætter og smågrisenicher i faste størrelser, men afvigende størrelser eller former kan også fremstilles på vores egen fabrik i Holland.

A-kvalitet, fremstillet i Vesteuropa

Til vores fodertrug, gulvvarmesystemer og smågriseneder bruger vi dele af høj kvalitet til svinestalde, som vi fremstiller i vores egne forme i Vesteuropa og som er af bedste kvalitet. Verba har en onlinebutik, hvor mange af disse artikler, f.eks. drikkenipler og staldknapper, sælges som reservedele eller som udskiftning af en eksisterende del. Med denne webshop vil vi gerne lade dig nyde godt af vores fordelagtige priser, fordi vi hvert år forarbejder dette tilbehør til svinestalde i A-kvalitet til vores svinestaldsprodukter i et stort antal. Du kan nemt bestille disse dele, og de vil blive leveret så hurtigt som muligt.

Copyright 2021 L. Verbakel BV