Robot udskriver 3D med 100% genbrugsplast fra VERBA

Verba fremstiller fodertrug til svin af rustfrit stål og genbrugsplast. Disse genbrugte PE-plader, der er forsynet med en farvefilm, fremstilles hos Ekon i Limburg af PE-plast fra f.eks. sodavandshætter og anden plast. Når disse plader er blevet behandlet, returneres de resterende stykker til Ekon, som bruges til produktion af nye genbrugte PE-plader. Savsmuld og bore- og fræseaffald kan ikke bruges til at omforme nye genbrugsplader. Guus Nijs og Fabian Heerkens, studerende på Avans Hogeschool i 's-Hertogenbosch, har lavet et afgangsprojekt sammen med Part-E af fætrene Robbert og Mark van Kaathoven for at fremstille nye granulater af savsmuld, bore- og fræseaffald fra Verba, som kan bruges til 3D-printning. Denne succes er en nyhed inden for genbrug og 3D-printning. Det næste eksamensprojekt vil se på markedsføring af produkter, der kan fremstilles med dette.

Artikel i MooiRooi:

Første fra Rooi: Robot printer 3D med 100% genbrugsplast

Sint-Oedenrode - Hvad der for den ene er et bjerg af affald, er for den anden en guldbunke. Mere og mere plastik bliver forarbejdet til nye råmaterialer. Det gør det muligt at arbejde for en mere bæredygtig verden. Part-E, en ung virksomhed fra Sint-Oedenrode, arbejder på sin egen måde på dette. De fremstiller plastgranulat og har for nylig opnået et gennembrud efter forskellige forsøg.

At forarbejde affald til noget værdifuldt er noget, som familien Van Kaathoven har gjort i årevis. Med deres firma Part-E har nevøerne Mark og Robbert van Kaathoven travlt med at forarbejde dette plastaffald til brugbare, nye produkter.

F.eks. har de forarbejdet produktionsaffald fra VERBA, der fremstiller fødevareemballager, til råmateriale. I samarbejde med studerende fra Avans University of Applied Sciences er det lykkedes dem at gøre disse plastgranulater genanvendelige uden ekstra tilsætningsstoffer. Dermed blev der opnået en nyhed inden for 3D-printing inden for seks måneder.

Ved hjælp af en robotarm og en printer kan objekter på op til 7 x 7 meter printes i Spark-innovationslaboratoriet i Den Bosch. Næppe nogensinde før er det lykkedes en institution i verden at trykke store produkter af fuldstændigt genbrugte materialer.

Det største ønske er nu at bruge det nye råmateriale i forskellige bæredygtige produkter. De første planer om samarbejde er allerede blevet udarbejdet. I samarbejde med Spark er udviklingen i fuld gang med at printe de velkendte vejblokke af beton af 100 % genbrugsmateriale. Innovationen er i fuld gang, og det varer ikke længe, før de første vejspærringer er lavet af et bæredygtigt materiale.

Copyright 2021 L. Verbakel BV