50-års jubilæum for VERBA-fabrikanten af fodertrug

Den 21. maj 1971 startede svineavler Bert Verbakel sin virksomhed inden for staldudstyr til svineavl. I første omgang foregik arbejdet i en lade i nærheden af hans hus i Nijnsel. Efter 7 år blev værkstedet imidlertid for lille, og virksomheden flyttede til industriområdet i Nijnsel (NL), hvor den stadig er beliggende i dag.

Snart specialiserede Bert sig i udvikling og produktion af svinefoderautomater, fordi han fandt ud af, at de eksisterende fodringsmetoder ikke opfyldte hans behov som svineavler.

I begyndelsen af 1970'erne var krybberne delvist fremstillet af asbestcement og stål, men i slutningen af 1970'erne var Bert den første producent, der skiftede til de dengang ukendte genbrugsplastplader, som han stødte på på Pig&Poultry-messen i England. Disse plader blev fremstillet af sammen smeltede korn af genbrugsplast af PE-plast, der bl.a. stammer fra landbrugsplast. I 40 år i træk har Verbakel i gennemsnit forarbejdet 700.000 kg genbrugsplast om året, hvilket betyder, at en enorm mængde brugt plast er blevet fjernet fra miljøet og indarbejdet i produkter til svineavl. En præstation, som VERBA, men bestemt også dets kunder og svineindustrien kan være stolte af.

VERBA var i stand til at save, bore og forme plastpladerne med varme. På grund af denne fleksibilitet og Bert's kritiske ønske som svineavler om et perfekt fodertrug blev mashtruget hurtigt skabt.

På grund af succesen med denne plastikmosbakke, hvis grundprincipper og avancerede dimensioner stadig findes i mange nuværende produkter, voksede virksomheden meget hurtigt, og der blev lagt et solidt fundament. Dette gav også VERBA mulighed for at skræddersy fodertrugene endnu bedre til kravene fra den voksende svinesektor. F.eks. har foderspild altid været en vigtig spydspids for VERBA. 1 % mindre foderspild, som let kan opnås med et godt trug, betyder mange tusinde euro færre foderomkostninger om året. Ifølge VERBA er et godt trug derfor næsten altid undervurderet, men helt sikkert en af de vigtigste, hvis ikke den vigtigste investering i svinestalde. Et godt trug forhindrer trods alt unødigt foderspild på daglig basis, reducerer mængden af foder og vand i gyllebeholderen, fremmer grisenes vækst og sikrer, at arbejdet bliver lettere. Forskellen mellem et godt og et mindre godt trug er ofte ikke let at se ved første øjekast, men ligger i detaljer som en glat finish, lukkede spildkanter, god tilpasning og brug af materialer af høj kvalitet.

50 år senere er grundlægger Bert Verbakel stadig ejer af familievirksomheden VERBA, og produktionen af de mere end 200 forskellige typer og størrelser af trug, smågriseneder og varmeplader foregår stadig på deres egen fabrik i Holland. Dette garanterer høj kvalitet og hurtig leveringstid. I mellemtiden er den daglige ledelse af VERBA allerede i mere end 5 år blevet varetaget af Jeroen Gloudemans, Berts nevø, som har lært alle detaljerne omkring fodertrugene af Bert.

I dag er VERBA stadig kendt for sine svinefoderautomater af høj kvalitet, som er meget velgennemtænkte og leveres over hele verden. Med denne høje kvalitet mener VERBA soliditet, dyrevenlighed, hygiejne, lethed i arbejdet og fremragende foderkonvertering. Krav, som alle VERBA-produkter opfylder.

Copyright 2022 L. Verbakel BV